Драги пријатељи, само неколико месеци од оснивања омладинске групе при нашој цркви, ми смо смислили идеју да имамо нашу прву забаву – посебно вече за младе почетком лета. Идеја иза тога је била да се упознајемо, дружимо, остварујемо контакте и ширимо мрежу међу нашим вршњацима. Ha дан забаве, јуна 23-ћeг, скоро 50 младих је учествовало. Ми смо били одушевљени. Наш утисак је да смо успешно учинили први корак ка томе. Волели бисмо да наставимо заједно да ходимо ка остварењу ове замисли. Наши напори извиру из љубави ка нашој заједници, а што више нас буде улагало труда то ће и наши напори бити снажнији и заједница јача.

Сви смо уживали у сјајном програму који је био спонтан и природан, упркос томе што је пажљиво планиран. Овим путем благодаримо свима који су нам на било који начин пружили подршку и овој нашој иницијативи. Наш иницијални одбор најпре захвалност упућује: Александри Тркља, Ани Радуновић и Јелени Мишур, за огроман труд који су уложили за организовање ове незаборавне вечери, као и Ивани Радуновић која је маестрално водила читав програм. За сјајну техничку подршку посебну благодарност дугујемо Зорану и Иви Пивалица, који су несебично одвајали време и нису жалили труда и нерадним данима како би програм био осмишљен, затим снимљен и технички дотеран за пројекцију. У исто време Зорану Пивалици благодаримо на уступању целокупне опреме како би ово вече било овековечено, а Веселину Бјелаковићу што је сваки детаљ снимљен и технички обрађен. Свима који су учествовали у програму свесрдно захваљујемо, а нарочито: Новаку Новаковићу, Ранку Савићу, Софији Котарац, Павлу Котарцу, Бошку Нинковићу, Александри Дерман на дивним речима, порукама и позиву на наше заједничко даље дружење. Овде je линк са обраћањем омладине. Подједнаку захвалност дугујемо и Драгану Савићу, Немањи Мишуру и Дејану Тољу, на техничкој и организационој подршци и помоћи. Захвалност дугујемо и новом музичком бенду који од ове вечери и званично постоји при нашем храму, а који нас је изненадио и забавио својим извођењем неколико песама у част свих присутних. За то изненађење посебно захваљујемо Драгану Ескићу и Синиши Цветковићу. Наравно, хвала свима који су својим присуством увеличали и подржали ово једниствено вече.

Велика радост нам је била што смо могли да пожелимо добродошлицу и нашем госту говорнику оцу Теодору Параскевопулосу, свештенику из Грчке Митрополије у Торонту. Посебно смо захвлани на сјајним порукама за нас младе које смо имали прилику да чујемо то вече. Овде je линк са обраћањем о. Теда. http://www.ancientfaith.com/podcasts/frtedtalks.

Захваљујемо бројним и великодушним спонзорима ове вечери:

  • Scout Café Restaurant, Stoney Creek ON
  • Flamingo’s Restaurant & Bar, Toronto ON
  • Etno Bar & Grill, Hamilton ON
  • Mosaic Tour Consultants, Toronto ON
  • AE Serbian Events, Toronto ON
  • Samsung, Canada, VP, Vlastimir Lalovic

Драги пријатељи, ово дивно вече је показатељ најпре нама самима да иницијатива коју ми млади покренемо има велику снагу. То пред нас ставља и одређену одговорност. Наша жеља је да наставимо да градимо пријатељства и мостове, најпре у нашој кући и нашој широј заједници, а то су мостови за које се надамо да ће бити чврсти и трајни и који ће служити као основа за даљу надградњу нас самих и наше заједнице у будућности. Користимо и ову прилику да упутимо позив свим нашим вршњацима (од 18 – 30 година): придружите нам се у нашем даљем дружењу и новим плановима и изненађењима. Потрудимо се да увек будемо изненађење једни другима! Будимо заједно!

Архива

X