Протојереј Дејан Обрадовић началствовао је у недељу 06.јануара, на празник Св. Отаца и Бадњи дан, Светом Литургијом у храму Светог Саве у Торонту. Надахнутим речима обратио присутним верницима отац Дејан испричавши причу о Витлејемској пећини и цару Давиду из чијег племена долази Господ Исус Христос на свет у људском телу. После свете Литургије старешина храма је позвао да, по древном српском обичају, вежу ужетом Драгана Ескића, који је ове године био домаћин за Оце. Окупљена деца су задатак обавила са њима својственом раздраганошћу. По везивању, протојереј ставрофор отац Милован Средојевић, старешина храма Светога Саве у Торонту, је деци појаснио значај овог лепог народног обичаја. Као што је то и ред, а да би се одрешио, Драган Ескић је сваком детету подарио поклон у виду пакетића.

 

На Бадње вече је служено Вечерње Богослужење са освећењем бадњака. У препуној цркви верних хришћана који су дошли да се помоле новорођеном Господу, и проведу то вече у заједници окупљени у своме храму као и за трпезом љубави, које је вредно Коло Српских Сестара приредило посну и скромну вечеру која се традиционално спрема за Бадње Вече.

На сам дан Божића одслужена је Света Литургија коју су служили протојереј ставрофор отац Милован Средојевић са оцем Дејаном Обрадовићем уз милозвучно одговарање хора Кир Стефан са диригентом Јасминoм Вучуровић који је, као и увек, предивно певао са радошћу новорођеном Господу. Многи верници су се причестили светим тајнама и на тај начин дочекали Господа који долази на свет певајући Рођење твоје, Христе, Боже наш, засија свету светлост разума… и   “вкусите и видите јако благ Господ”.

O Божићу Протојереј
2019. Лета Господњег Дејан Обрадовић

 

 

 

 

Архива

X