Драги парохијани; браћо и сестре, даме и господо, Позивамо вас да у недељу 30. Септемра, са почетком у 10:00 сати, присуствујете Светој Архијерејској литургији коју ће служити наш Архијереј; Преосвећени епископ Др Митрофан уз саслужење присутних свештеника.

После свете Литургије Преосвећени Владика ће извршити освећење обновљене сале, а затим ће бити приређен добротворни ручак за све присутне. У току ручка, бићемо информисани о стању наше заједнице при цркви Свети Сава на Риверу.

Овај српски православни храм, који се оправдано зове „мајка Црква“ јер из ње произиђоше све српске цркве у Торонту и околини, већ годинама личи на занемарену мајку коју велики број деце (парохијана) не виде у довољној мери.

Позивамо на скуп где се, поред молитве и ручка, указује потреба да дамо свој допринос за преостале дугове реновирања сале? Једно друго трежи: Мора се дотрајали кров храма пре зиме мењати јер прокишњава!

Како су дирљиве речи побожних, који видећи потребе храма говоре: Жртвујмо се за цркву која нам јача веру и јединство са Богом, која нас је забринуте соколила у време нашег доласка у Канаду, за цркву која усмерава како да српски и православно одгајамо будуће нараштаје, за цркву у којој делимо радосне тренутке – али нас и теши када се неко далеко у отаџбини упокоји…

Запитајмо се: Како је давне 1952. педесетак српских породица купило овај плац, и од чега су градили овај храм и српски дом? Они који су прелиставали летопис тог времена, могли су да виде да се одвајало од уста, од своје деце, од свих својих личних потреба – подижући кредите да би приложили за храм и српски дом под једним кровом. Будимо достојни њихове жртве да овај храм сачувамо.

Старешина цркве

Архива

X