Тако је названа акција при цркви Светога Саве у Торонту.

Имајмо у виду да су прошле године изведени велики радови на реновирању сале, да се и ове године мења дотрајали кров на целом здању, фарбају црква и сала, прави функционалнији горионик за свеће, санирају темељи и врше друге ситне поправке.

ДОЛАР НА ДАН; то јест $365 за годину дана, по српској породу из Торонта, је једини начин да се започети радови успешно заврше. Имајмо у виду да преко половине наших породица не размишља како се црква финансира. Већина других религија је, такорећи, опорезовала своје вернике и добро функционише. Код нас Срба је све добровољно. Добровољно је док не приметимо да је много шта запуштено, да сав терет одржавања цркве пада на буџет информисаних који долазе у црву. На жалост, велика већина не учествује у издржавању цркве.

Ово је прилика да заједно поднесемо трошак обнављајући храм који свима потребује. Ако акција „ДОЛАР НА ДАН“ буде добро организована, да сваки наш сународник буде правилно информисан, убеђени смо да ће свака породице уградити $365 у свој храм. Уплате већ стижу, и очекујемо да наш храм заблиста и у очима других народа који ће на основу тога у већој мери вредновати нас, нашу веру и културу.

Сетимо се вековне мудрости која каже: „Ко цркви даје Богу позајима а Бог никоме дужан не остаје, већ стоструко и хиљду пута више узвраћа.“

Стога молимо све који прочитају ову информацију да што пре измире своју дужност а затим обавесте и своје познанике.

 

Иницијативни одбор, са свештеницима 

X