Srpska Pravoslavna Crkva

И ове године ће Храмовна слава бити прослављена са великим поштовањем према првом српском архиепископу Светом Сави. Слави се заштитник наше цркве у Торонту од оснивања Црквено-школске општине 1950-те године.

 

У недељу 26. јануара, служи се света Литургија у 10:00 часова, у току које ће бити освећено славско жито и пререзан славски колач. Домаћини Храмовне славе су Владе и Славица Милошевић.

После дељења нафоре прећи ћемо у салу где ће бити културно-забавни програм у ком ће у игри учествовати деца Фолклорне групе “Стражилово”, док ће млади из школе веронауке и српског језика рецитовати и приказати драмски програм о животу Светог Саве.
Славски ручак за све присутне приређују домаћини Храмовне славе, породица Милошевић, Коло српски сестара и вредни чланови ове парохије.

У понедељак, на сам дан храмовне саве Свети Сава биће свечана Литургија у 9:00 часова. Очекујемо да наш Архипастир, епископ Др. Митрофан служи свету архијерејску Литургију и својим мудрим речима учврсти све нас у љубави према Светом Сави и православној вери.

 

Добродошли!

Иницијативни одбор са свештеницима.

Архива

X