Драги парохијани; браћо и сестре,

Корона вирус забрињава целу васељену, доводећи у неизвесност све који брину за мисију и опстанак цркве Светог Саве У Торонту.

Истичемо да савесни верници пажљиво помажу цркву како новчано тако и волонтерским радом. Очекујемо да то учине и за Божићне празнике јер ограничена посета цркви угрожава наш опстанак.

Списак већих приложника биће постављен на наш Веб-сајт.

Волонтери су протеклих месеци најпре средили канцеларију, просторију продајне службе, просторију црвеног хора и оставу за богослужбену опрему. Плахар за црквене одежде је урадио Милосав – Мића Ивковић из Ошаве, и на тај начин смо заштитили одежде од хабања. Након постављања хаубе, са вентилатором за одвод дима из горионика за свеће, волонтери су приступили фарбању храма и сале.

Те послове, одувек, са вољом раде: Борис Радовић, Веселин Бјелаковић, Владе Милошевић, Петар Јелић, Драган Ивић, Радован Марковић, Драган Ескић, Саша Ружић, Обрен Телебак, Јово Митровић, Александар Брајовић, Петар Пиљак, Неђо Михаиловић, Андрија Михаиловић, Неђо Бурзан, Горан Нинковић, Илија Симић, Војко Калабић, Миро Бошковић, Мишо Булатовић …

Своје активности константно показују чланице Кола српских сестара које под руководством председнице Душанке Рашовић спремају све свечаности, одржавају хигијену и укрешавају храм, салу, кухињу, канцеларије и двориште. Треба рећи да је пре проблема са вирусом фирма за чишћење Љубе Мусулиа беспласно одржавала хигиену у целокупном објекту.

Шеф певнице на богослужењима, госпођа Марија Дугар, окупља заинтересоване, унапређујући њихове способности за појање. Приликом радова у цркви и сали, сестра Дара Јекић о свом трошку спрема и послужи ручак свима који вредно раде.

Са задовољством истичемо да се у ванредним условима види ваша љубав и пажња; оданост према Богу и Цркви православној са вером да ће такви бити и наши млађи нараштаји.

Позивамо све заинтересоване да се учлане у Црквено-школску општину јер ће од Нове години, наша заједница фунционисати самостално, као и све остале ЦШО у Канади.

Нека је Божји благослов са неимарима цркве Светог Саве, као и свима који се окупљају у овај храм – који је наш чувар од свих искушења. 

Ваши свештеници са Иницијативним одбором 

Архива

X